Любопитната дисквалификация на Сандгрен след само два мача – TennisKafe


След по -малко от два изиграни мача, Тенис Сандгрен бе дисквалифициран от мача си срещу Кристофър Убенкс на Challenger в Кери.

Правилата на тениса могат да бъдат изключително строги и американецът научи това по трудния начин. Той проби в първия мач на мача, преди да дойде време за ситуацията, която доведе до елиминирането му. На 40-40 двукратният четвъртфиналист на Australian Open искаше да вземе топките от подаващия. Един от тях обаче го удари в слабините. Разгневен от случилото се, Сандгрен, без да поглежда, изхвърли топката настрани и тя удари движещия се линейник.

След кратка консултация председателстващият съдия реши да дисквалифицира Sandgren и Eubanks продължи.

Инцидентът напомня за инцидента на US Open 2020, когато Новак Джокович удари един от съдиите в гърлото, което доведе до дисквалификацията му срещу Пабло Каренхо Бюст.

Самият Сандгрен туитира ситуацията, като поема отговорност: “Нека бъде ясно, това е изцяло моя вина”.

Сезон 2021 определено не върви добре за американеца. Бившият No41 не е включен в топ 100 в света и в момента има 7 победи и 15 загуби. На US Open той загуби в първия кръг от Иля Ивашка в три сета.

Можете да видите ситуацията в 1:20 минути от видеото:


Source